Loading...
Menu

Drama Club «Oklahoma!» ως μήνυμα αισιοδοξίας

 

DramaClub

«Oklahoma!» ως μήνυμα αισιοδοξίας

Την ατμόσφαιρα ενός υπέροχου πρωινού στην ειδυλλιακή αμερικάνικη ύπαιθρο δημιούργησε η φετινή παράσταση του Drama Club “Oklahoma!”, επιβεβαιώνοντας πως το Κολλέγιο Ανατόλια έχει το μιούζικαλ στο… DNA του.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγε το κοινό από το μιούζικαλ «Oklahoma!» που παρουσίασε τον Φεβρουάριο το Drama Club του Ανατόλια. Οι εξαιρετικές ερμηνείες των μαθητών (οι οποίοι πέτυχαν ακόμη και τη νότια τοπική προφορά) στην υποκριτική, το τραγούδι, τον χορό και τη ζωντανή απόδοση της μουσικής ενθουσίασαν τους θεατές που γέμισαν το Raphael Hall.

Το εμβληματικό, πολυβραβευμένο και αγαπημένο έργο του θρυλικού διδύμου του Broadway, Richard Rodgers and Oscar Hammerstein II έκανε την πρεμιέρα του το 1943 στο Broadway. Η υπόθεση επικεντρώνεται στη ρομαντική ιστορία ενός cowboy και μία νεαρής κοπέλας στην ειδυλλιακή Oklahoma στις αρχές του 1900, σε μία εποχή κατά την οποία ο τρόπος ζωής των cowboys έδινε τη θέση του σε μία πιο κατασταλαγμένη αγροτική ζωή με την προοπτική της αστικής ανάπτυξης να διαφαίνεται στον ορίζοντα. Οι κάτοικοι της Oklahoma ονειρεύονταν μία καλύτερη ζωή. Αν και το Κραχ - τρεις δεκαετίες μετά - προκάλεσε τη ματαίωση πολλών ονείρων, το Oklahoma! αποτυπώνει και αποκρυσταλλώνει τη στιγμή ενός ‘υπέροχου πρωϊνού’. Το έργο γιορτάζει όχι μόνο την αγάπη αλλά την ελπίδα και την ανθεκτικότητα. Το ενθουσιώδες φινάλε του μας δίνει την ευκαιρία να πούμε ότι, εντέλει, όλα είναι εντάξει.

Η σκηνοθεσία της παράστασης ήταν της Holly Marshall, η καλλιτεχνική διεύθυνση της Χριστίνας Δουρή, η μουσική διεύθυνση του Κωνσταντίνου Κάτσου, η χορογραφία των Κατερίνας Αντωνιάδου, Μαργαρίτας Ζιγλίνα, Τερέζας Πλατίδου και Λένιας Τσιγκερίδου.

 
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead